Energitilskud til varmepumper 2018

Der er mange gode grund til at få en varmepumpe som sekundær opvarmningskilde i dit hjem. Dels er der en god besparelse at hente på elregningen, og så bidrager du til målsætningen om grøn energi. Men derudover får du også tilskud til din varmepumpe. Noget Energibestyrelsen gør i håbet om at få flere til at anvende varmepumper i deres husstand. Vi fortæller om tilskuddet her.

Hvornår er jeg berettiget til energitilskud?

Kan alle så få et tilskud? Både ja og nej. Du kan få et tilskud, hvis det resulterer i en energibesparelse i boligen. Det betyder to ting. At der logisk nok skal være en besparelse at hente, som er hovedårsagen til investeringen. Men dertil også at du skal vælge varmepumpen på bekostning af noget andet. Hvis du kun tilvælger, kommer der ingen besparelse. Derfor skal pumpen erstatte noget andet, som er dyrere end varmepumpen.

Hvor meget får jeg i tilskud til en luft til luft varmepumpe

Det væsentligste spørgsmål er selvfølgelig, hvor stort tilskuddet er. Her er svaret ikke entydigt, da det afhænger af, hvilken varmekilde du erstatter. Men oftest ligger beløbet på omkring 1.500 kroner. En effektiv luft-til-luft varmepumpe koster ca. 15.000-20.000 kroner, hvorfor dit tilskud måske er på ca. 10%. Vælger du en luft-til-vand pumpe, koster den ca. 40.000, men kan dertil også producere varmt brugsvand.

Håndværkerfradrag – slå to fluer med et smæk

Men Energistyrelsen er ikke det eneste tilskud, du får. På SKAT’s liste over håndværkerfradrag i 2016 og 2017 findes installationen af varmepumper. Derfor kan du trække den udgift fra i skat. Dette er væsentligt, da håndværkerfradraget er på 12.000 kroner årligt. Har du derfor ikke brugt disse, kan de anvendes her, og du er fri for at betale for installationen af varmepumpen. Denne besparelse er større end selve tilskuddet til pumpen.

Hvorfor får jeg co2 tilskud?

Er du interesseret i at vide, hvorfor du får et tilskud, er der en meget simpel forklaring. I 2012 indgik energiselskaberne og energiministeren en aftale om at hjælpe til med energibesparelserne. Selskaberne sagde hermed god for, at de er forpligtet til at realisere besparelserne, så Danmark når målene for 2020. Selskaberne køber derfor indberetningsretten til energibesparelserne som følge af en energirenovering. Derfor indberetter de besparelserne til Energistyrelsen, og derved overholder de deres del af aftalen. Tilskuddet er med til at sørge for, der kommer grøn energi, som kan indberettes. Aftalen er dog revideret i 2016, men principperne er de samme.

Skal tilskuddet være tungen på vægtskålen?

Fem gode grunde til at få en varmepumpe
Når du får en varmepumpe, kan du tage tilskuddet som en ekstra bonus. Men det bør ikke være tilskuddet, der er afgørende for dit valg. Men når det så er sagt, så er der mange gode grunde til at få en varmepumpe, så alle kan være med til at overbevise dig om, at en varmepumpe er et rigtigt valg. Vi har lavet en liste med fem gode grunde til at få en varmepumpe:

1) Du får en billigere regning
2) En god investering på sigt
3) Du får både tilskud til pumpen og håndværkerfradrag
4) Du er som borger med til at trække samfundet i en ønsket retning
5) Du kan få tilskud til både privatbolig, sommerhuse, landbrug, den offentlige sektor og ejer- og andelsboligforeninger

Du kan altid undersøge dine tilskudsmuligheder nærmere

Vil du vide mere om tilskud til varmepumper og bæredygtig energi generelt, er der et utal af gode muligheder. Energikøb har en let forklaring guide til, hvad der ydes tilskud til, og hvilke energibesparelser der er mest populære. Ellers er Energistyrelsens hjemmeside også et oplagt valg, hvis du vil blive klogere på området.

Husk håndværkerfradraget

Ved hvert besøg du har fra en håndværker i boligen, kan du få skattefradrag “Håndværkerfradrag” så du sparer på lønudgiften.
Det er alle typer håndværkere lige fra tømrer, snedker, murer til VVS mand.